closewindow

Create an account

Register SKVOST


Forgotten password

Please enter the email address where you would like the password reset link to be sent to

Kolekcia SKVOST x FLOWER THERAPY collab SPRING COLECTION

Marec, 2023 - Dizajnérka Lucia Šimončič, autorka a zakladateľka značky SKVOST, sa pri tvorbe tohtoročnej jarnej kolekcie inšpirovala ponukou a filozofiou etablovanej značky FLOWER THERAPY, ktorá na trh od roku 2019 prináša udržateľné kvetinové koncepty. Obe značky, ktoré ponúkajú lokálny a udržateľný dizajn sa spojili, aby fanúšikom priniesli komplexnú esenciu jari v sezónnej kolekcii SKVOST x FLOWER THERAPY collab SPRING COLECTION. Poetika a estetika prebúdzajúcej sa prírody je charakteristickou črtou kolekcie.


 

Nežné pastelové tóny kryštálov dokonalo harmonizujú s tvarmi šperkov a dizajnom kvetinových aranžmánov. Silnú ženskú energiu kreatívneho tímu, ktorý sa na tomto projekt podieľal, možno cítiť v každom jednom detaile. Nežne ženská, skvostne noblesná a sebavedomo zmyselne rozkvitnutá – taká, ako ženy, ktoré si túto jarnú kolekciu zamilujú.

 

 

Jarný reštart prichádza zvnútra, vnímajte šepot prírody a svoju ženskú intuíciu. Túžba po znovuzrodení prichádza každoročne na jar. Hľadáte inšpiráciu, ako načerpať novú energiu, osviežiť si dušu i telo? Žiada sa vám vymeniť známu rutinu a objavovať seba v nových podobách?
Netreba investovať tisíce do nových kúskov šatníku. Reštart prichádza zvnútra.
Doprajte si chvíľku relaxu a poupratujte najskôr svoje myšlienky. Jarná Skvostná kytica kvetov ulahodí všetkým zmyslom a navodí správnu atmosféru pre ďalšie zmeny.

 

 

Pokračujte prehľadnou inventúrou šatníka a nabok odložte veci, ktoré už nevynosíte, no možno potešia vaše priateľky. Obľúbené staršie módne kúsky môžete oživiť vhodne zvoleným doplnkom a tak vytvoríte viacero jarných outfitov.


Zabudnite na ponurú zimnú náladu, sústreďte sa na estetiku jari a zahaľte sa do pastelových tónov, nadčasovej bielej či trendy béžovej. Farby kvetov, ktoré pre vás vyselektovali dizajnéri FLOWER THERAPY, nech sú inšpiráciou pri kombinovaní outfitov. Príroda provokuje a ponúka nespočetné množstvo vizuálnych podnetov, vnímajte jej šepot svojou ženskou intuíciou. Zažiariť v odraze slnečných lúčov vám pomôže SKVOST, autorské šperky dizajnérky Lucie Šimončič. Jeden unikátny výrazný doplnok v podobe štýlovej brošne dodá povestný šmrnc kabátu, saku či športovej mikine.

Noblesa starých čias je späť a svedčí aj mladším ročníkom, ktoré ešte len experimentujú a hľadajú unikátny osobný štýl. Náušnice rôznych tvarov a veľkostí sú ideálne k jarným šatám, ktoré zvýraznia ženskosť, ladnosť či eleganciu.
Monochromatické, alebo stále obľúbené kvetinové a zvieracie potlače látok, sa taktiež môžu harmonicky kombinovať s farbami brošní. No nezabudnite na kľúčový doplnok, ktorým je úsmev sebavedomej ženy a vykročte jari v ústrety!


Kolekciu predstavili majiteľky a dizajnérky oboch značiek 15. marca v inšpiratívnych priestoroch FLOWER THERAPY symbolicky v jarnej sviežej atmosfére.
„Na začiatku kreatívneho procesu bol kľúčový výber sezónnych kvetov od lokálnych dodávateľov, ktorý
korešponduje s kreatívnym konceptom kolekcie - svieža ako limonka, farebná ako tulipán, zmyselná
ako ruža, rozkvitnutá ako gerbera, tajomná ako hyacint, iskrivá ako iskerník... Jednoducho podmanivá
pre všetky zmysly, tak ako žena sama,“ doplnila s úsmevom detaily spolupráce Barbora.

Milujeme jar! Farby, vône, ranné prebúdzanie sa za zvukov vtáčikov,  sviežosť nádherných kvetov,
ktoré nás dobíjajú pozitívnou energiou!

Predstavíme vám všetky, ktoré sú v Skvostnej kytici:

Tulipán - najpopulárnejší  jarný cibuľový kvet. Žlté, zelenkasté, červené, oranžové, fialové,
ružové a dokonca sú aj odrody s viac ako jednou farbou.

Jediné farby, ktoré chýbajú, sú modrá a pravá čierna. A odkiaľ je ich pôvod? Z Ázie, z oblasti okolia Pamíru.
Gerbera - kvet plný farieb a radosti s intenzívnou farbou a veľkými nápadnými kvetmi v
odtieňoch od najtmavšej červenej, až po bielu, lososovú, žtlú, cyklaménovú.

Gerbera je symbolom šťastia a radosti.

Narcis - voňavý kvet plný sýtej farby. Je poslom jari
a radosti.

Klinčeky - podmanivé svojou vôňou, plné drobných
kvetov v rôznych farbách od výmyslu sveta.

Ranunculus/ Iskerník - nádherné plnokveté kvety pripomínajúce ruže s veľkým počtom lupeňov, sú
jednoducho dokonalé.

Limonka - plné farby drobného súkvetia sú jednoducho neodolateľné a v rôznofarebných škálach.
Jemné, no sýte kvety sú nádherne dolaďujú kvety v kyticiach.

Lisianthus - alebo Írska ruža, jemný svieži pôvabný kvet na stonke bez tŕňov, ktorý pripomína ružu v rôznych pastelových tónoch je jednoducho neodolateľný.

Hyacint - čarovný názov kvetu, ktorý pochádza zo Stredomoria. Žiarivé farby tohto jarného kvetu s typickou sladkastou vôňou, nádherne vynikne v malých kyticiach.

Matthiola - dlhá stonka obsypaná množstvom drobných voňavých čipkovaných kvetov s veľmi jemnou vôňou. Farebný mix od bielej, cez jemnú žltú až po lila a sýto fialovú. Čistý, nádherný kvet.

 

 

 

03. 05. 2023